Spring naar bijdragen
Fitness-Forum
Saorsa

Nieuw hier, graag wat advies :-)

Recommended Posts

Hey allen!

Wou hier toch even mijn 'sportactiviteiten' en m'n slechte eetgewoontes even kwijt, en wat advies vragen.

Eerst even dit over mezelf: man - 37j - 1m81 - 75,6 kg

 

Ik heb al 18 jaar een 'bureaujobke', op werkgebied dus bitterweinig beweging, tenzij wat rondwandelen en de trappen tussen verdiepingen doen 😳 Qua sport op zich heb ik heel m'n jeugd gevoetbald, maar sinds m'n 20 jaar is dit beperkt tot het spelen van een wedstrijd mini-voetbal, 1x per week, en geen trainingsdagen. Er zijn periodes dat ik enkele weken in m'n hoofd steek van te gaan lopen, altijd 5km aan gemiddeld 10,5 km/u ongeveer. Het is echter al bijna een jaar geleden dat ik dit deed. In 2009 had ik een abonnement in de fitness, dit deed ik 3x per week, zonder begeleiding... bestond meestal uit 20 lopen of fietsen en dan richting krachttoestellen, gewichten, enz. Gelukkig enkele leden die me nu en dan wat tips gaven, maar eigenlijk had ik het gevoel dat ik 'maar wat deed'. Nu ja, beter dat, dan thuis voor de buis zeker? Jammer genoeg door omstandigheden na een jaar moeten stoppen.

Een jaar later een nieuw begin, samengesteld gezin en het geluk gevonden. Maar bij momenten mss iets té gelukkig, want de eetgewoontes werden er niet beter op. Sowieso ben ik absoluut geen groenten-eter, en veel te weinig fruit. Op 't werk al snel eens een wafeltje, ne snicker, zakje chips, of iets anders ongezond, nog een blikje cola erbij... not good. Nog erger ook: in de middagpauze heel vaak een lasagne, spaghetti of macaroni, om dan 's avonds nog eens een warme maaltijd te eten van vrouwke lief. Voorafgegaand van een aperitiefke met gebruikelijke ongezonde snacks (kaas/salami, worstjes, chips,...) gelukkig geen bierdrinker maar dat werd vervangen door frisdrank, of vodka of gin (met frisdrank). Weekends het ergst maar vaak ook in de week. Tot 2 maanden geleden, m'n vrouw had er genoeg van toen de weegschaal boven de 72 kg ging bij haar. Ze startte meteen met WW en 2-3x sporten in de gym per week, met resultaat: 9 kg eraf ondertussen.

De ideale motivatie voor mij dus. Het snoepen is volledig gedaan en ik beperk met tot gezonde snacks (wortelen, fruit, en 2 liter water) maar de normale warme maaltijden blijven ongeveer hetzelfde, maar probeer meer groenten te eten (de groenten die ik lust), en qua vlees beperk ik me tot kip, kalkoen, en 'n biefstuk kan ik nie laten maar die grill ik (dus gedaan met bakken in 't vet). Frituur al 2 maand gelaten (geloof me, voor mij een prestatie). Mijn gewicht vind ik ok, voor mijn part weeg ik 80 kg, maakt niet uit. Ik wil gewoon van m'n buik(je) af, en vooral, die smerige man-boobs. 

Ondertussen mn dumbells, halterstang en bankje van onder 't stof gehaald en stilaan begonnen in de garage met wat oefeningen. Daarnaast sinds 2 weken begonnen met HIIT workouts (massa's te vinden op youtube natuurlijk) en wat mij een fantastische hulp lijkt op darebee.com waar heel veel te vinden is.

M'n vraag natuurlijk is: hoe pak ik alles nu best aan? Doel is dus in eerste plaats: buikvet + manboobs weg! Asap! Daarna, tja, wat spieropbouw en mss wat massa bijkomen. Ik maak me echt geen illusies hoor, ik verwacht echt geen spierbundel zoals velen van jullie reeds hebben (respect voor jullie en innerlijk jaloers haha). Ik wil er gewoon gezonder uitzien, en ja, wat aantrekkelijk in bloot bovenlijf. Mijn foto's tonen dat het mss geen ramp is, maar mooi is ook anders. Voordeel (en tegelijkertijd mss beetje nadeel): al heel m'n leven redelijk mager gestel, zelfs ondank m'n slechte eetgewoontes mag ik mss niet klagen, en in mijn kledij gaan ze altijd zeggen 'mager ventje'. Goede verbranding? Genetisch bepaald? M'n pa was heel z'n leven nog magerder dan ik.

Moet ik terug beginnen hardlopen, of zijn die HIIT workouts echt wel een goed idee? Ik voel me er alvast lekker bij, half uur alles geven en nadien echt gevoel hebben dat je calorieën verslijt. Ze zeggen dat een half u HIIT gelijkstaat aan 2u lopen...? En dat is het hem net... op internet lees je vanalles en ik weet het allemaal nie meer. Tegenstrijdig gevoel: vermageren, maar wil wel spiermassa kweken, want blijkbaar alleen kan door te bulken. Dit lijkt me gewoon moeilijk, ik kan ook helemaal niet plannen wanneer ik ga sporten, met vier kids bestaat mijn planning vaak uit taxi spelen om hen te brengen naar hun activiteit, wisselende uren van mijn vrouw, enz. Bulken houdt veel meer in dan een mens zou denken, ik vraag me af hou iedereen dit ook kan doen op hun werk?

Ik weet het hoor, je krijgt niets voor niets, no pain no gain,... Ik kom hier dus echt niet vragen om een wondermiddel :-) Gewoon wat advies, en of ik op de manier dat ik nu bezig ben resultaat zal hebben (HIIT + dumbell/halterstang oefeningen). Ik kan ook gebruik maken van fitness abo van vrouw (gedeelde formule). 

Alvast bedankt voor het luisteren, en excuses voor de lange post, maar wou dit echt even kwijt!

Greetz Saorsa

IMG_4300.JPG

IMG_4309.JPG

IMG_4363.JPG

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×